Referat: AIF Barrikaden - Åkarps IF

Startelvan: Rafael - Henrik N - Kwame, Hampus, Martin, Marcus - Kristoffer, Joel, Fredrik
S, Peter - Johan L

Avbytare: Daniel, Stefan, Falk, André och Morten (alla utom Morten kom in)

Åkarp tog ganska direkt hand om spelen och hade också ett par bra chanser redan de första 15-20 min:a. Sedan ganska händelselöst och lågt tempo. Vi låg väldigt långt ner och hade ytterst korta anfall och oftast med få spelare. I den 33:e min fick Joel utgå p.g.a. skada. I den 45:e min fick vi en frispark som Fredrik slog och som Henke snyggt nickade in. Detta var i princip vårt första riktiga avslut och målet var sett till spelet synnerligen oförtjänt.

I andra halvlek flyttade vi fram positionerna något och Peter hade ett skott tätt utanför innan det var dags för baklängesmålen. I den 59:e min slog de en frispark där såväl uteförsvar som målvakt var mycket passiva och de kunde nicka in kvitteringen. 5 min senare gjorde vi så självmål, som så ofta ett vackert sådant på en språngnick.

I den 70:e min kom vår enda chans till kvittering sedan Falk, förtjänstfullt sprungit ifrån sin bevakare och slått bollen snett inåt bakåt till Daniel som dock missade målet i det upplagda läget.

I den 74:e min blev så Martin frilägesutvisad (eller målchansutvisad som det egentligen heter nuförtiden) och efter det hade vi än svårare att skapa något trots att vi flyttade upp positionerna än mer. Istället fick de ett par jättechanser på övertid som de dock lyckades missa.

Totalt sett gjorde vi en dålig match. Även om deras mål var lite billiga så var segern helt rättvis. I första halvlek var vi klart underlägsna och i andra jämnade vi visserligen ut spelet men slog otroligt många enkla felpass på mitten. Vi spelade också väldigt tempofattigt. Också Åkarp var ganska tempofattiga men bortsett från det bra, speciellt ett par tunga anfallare som vi hela matchen hade lite svårt att riktigt få tag i.